schema

architecture & engineering

The Wedge House | Single Family Residence | Drafi, Attica, 360 sqm

 

The house is situated in Drafi, Pendeli. The concept takes advantage of the steep incline of the site, entering at a higher level from the ground. A wedge, which forms the entrance and the vertical circulation, connects the two distinct volumes of the main spaces. The façade completely opens up to the view of the pine trees. The slope of the roof allows natural light to enter the house.

North view
North-west view
South view
East view
South view
Swimming pool
Entrance
Living Room
The inside connecting to the outside
The wedge stairway
Metal stairway
Office with views to the trees
Metal stairway
Wedge stairway with natural light
Stair detail
Kitchen
Master bedroom with view of the tree
Master bedroom farm door
Bedroom view to the garden
Dining room
Living room with shading
Fireplace detail
Bathroom
Construction process
Natural light during construction
Section