schema

architecture & engineering

Staggered House| Neoclassic House Renovation | Exarheia, Athens, 180 sqm,  2014 |

 

The house is located in the downtown are of Athens, Exarheia. The concept was focused to transform an old house into a modern single-family residence while maintaining its character. All the old and new materials used remained at their natural form. The stone walls were completely uncovered from plaster. Small loft spaces take advantage of the house's large interior height. Skylights bring natural light into the house through the exposed wooden roof.

Living room & kitchen
Dining room
Fireplace in playroom
Front door
Wooden roof
Wooden roof with skylights
View from upper loft
Wood and stone details
Interior space
Small bathroom
Stair detail and wardrobe
Metal door detail
Upper loft
Traditional cement tiles
Interior 3D rendering