schema

architecture & engineering

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου | Γλυφάδα, Αττική, 600τμ. κτιριακού όγκου + 480τμ. εξωτερικοί χώροι, τρέχον έργο |

 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια ήσυχη και πράσινη περιοχή της Γλυφάδας. Η μελέτη ανακαίνισης του κτίσματος αφορά στην πλήρη αναδιαμόρφωση των δωματίων, την ανάδειξη της πρόσοψης του με ξύλινα πετάσματα που προστατέυουν από το έντονο φως του νοτιά και την διαμόρωση του περιβάλλοντα χώρου.

Η σχεδιαστική πρόταση για τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, βασίζεται σε μια πιο μίνιμαλ αισθητική, με περισσότερο ευέλικτο χώρο, αφαιρώντας στιβαρά έπιπλα όπως αυτό της κλασικής ντουλάπας, και συγχρόνως προτείνοντας πρακτικές κατασκευές μέσα στο χώρο. Ξύλο και μέταλλο κυριαρχούν σε συνδυασμό με ελαφρά υλικά όπως το γυαλί και τα προσεκτικά επιλεγμένα υφάσματα.

Το ξενοδοχείο περιβάλλεται από πράσινο αλλά και δομημένους χώρους, όπου δημιουργούνται φωλιές για χαλάρωση, καφέ και πρωινό. Κατά τη μελέτη διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων, λήφθηκε υπόψη η γειτνίαση του με τα κτίρια του οικοδομικού τεραγώνου αλλά και με τον κεντρικό δρόμο, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη ιδιωτικότητα, και συγχρόνως να είναι εύκολα προσβάσιμο για τους επισκέπτες.