schema

architecture & engineering

European Reliance - Executive Office Renovation | Chalandri, Athens, 360 sqm, 2016 |

 

The offices are located on the 5th floor of an office building designed in the 90’s by a well-known architect in Greece. The main issue of the space was the distinction of office space due to privacy that disallowed interaction among colleagues and the transmission of daylight. Also the open floor plan of the transitional secretary space was disorganized and obstructed by the large structural columns.

 

Our concept was focused on opening up all the private office space to the common area, while maintaining the privacy, by using frameless glass separators. Thus light came in even more to the interior.

 

Also the common area was designed with several free standing secretarial desks like islands. They interacted well with each other and synchronously organized the movement to the private offices. They also integrated the large structural columns to be part of their design.